Facebook’un yeni “Beğen” butonu herkesin kullanımına açılıyor

Facebook’un yeni “Beğen” butonu herkesin kullanımına açılıyor 29 Ocak 2016

Facebook kullanıcıları yakında tepki verirken Beğen butonundan daha fazla seçeneğe sahip olacak.  Geçen yıl, Facebook’un Reactions’ı Beğen butonunun alternatifi olarak duyurmuştu. Hatırlayalım Facebook Reactions 6 alternatif emoji ile karşımıza çıkacaktı: angry (kızgın), sad (üzgün) , wow (vav) , haha, yay (yaşasın) ve love (aşk). Çalışma ilk olarak İspanya ve İrlanda’da test edilirken bir süre sonra Şili’nin dışına çıkarak Filipinler, Portekiz ve Kolombiya‘da test edildi. Son olarak ABD’ye uğrayan Reactions, yakında tüm dünya ile buluşacak.

Facebook, belli duyguları ifade etmek için seçilen görseller üzerinde sosyologlarla işbirliği yaptı. Reactions kullanıcıların belli zamanlarda örneğin bir Facebook kullanıcısının köpeği öldüğünde,kullanılması için Beğen butonu dışında bir tepki seçeneği olarak inşa edildi. Bu durumlarda kullanıcılara, kullanırken kendilerini rahat hissedecekleri ve kullanmak isteyecekleri görseller temin ediyor. Mobil cihazlarda gönderinin altına uzun basarak (ya da masaüstü kullanıcıları için mouse’u etrafında gezdirerek) altı emoji seçenekli panel açılıyor.

Her ne kadar Facebook kullancıları uzun süredir “Dislike” butonunun çıkmasını istese de Facebook CEO’su Mark Zuckerberg daha önceleri, bu seçeneğin çok fazla olumsuzluk yayacağına dair endişelerini dile getirmişti. Zuckerberg 2014’te gerçekleşen bir soru cevap esnasında şunları söylemişti: ” Herkes sadece “Beğen” butonuna basabilir gibi hissediyor ve bu birinin duygularını paylaşmak onunla empati yapmak için önemli. Bunu yapmanın doğru yolunu anlamak zorundayız böylece insanları iyi şeyler yapmaya zorlamış oluruz, kötü şeyler yapmaya değil.

DEVAMINI OKU