Twitter artık 30 saniyelik atlanabilen pre-roll reklamlarını sunuyor

Twitter artık 30 saniyelik atlanabilen pre-roll reklamlarını sunuyor 22 Ocak 2016

Twitter artık daha uzun pre-roll video reklamlarına sahip. İlk çıkan 6 saniyelik standart reklamların ardından 30 saniyeye kadar çıkabilen reklamlara büyük bir atlayış gerçekleşti. Daha uzun reklamlar, hemen ardından gelen atlama opsiyonunu da beraber getirdir. Böylece pre-roll videodan nefret edenlerden gelecek potansiyel yansıma kısıtlanacak.

Medya partnerlerinin, içerik üreticiler ve Twitter arasında paylaştırılan reklam alanı olan 2 yıllık Amplify programı üzerinden gönderdiği videoların önünde gösterilecek. Bir kaç Amplify ortağı daha uzun reklam seçeneğinin ve atlama butonunun resmi olarak bu hafta piyasay sürüldüğünü onayladı. Twitter bu konuda yaorum yapmayı red etti. Konu basına yansıdıktan sonra ise Twitter COO’su Adam Bain basına yayılan haberi onayladı. Bu durum Twitter’ın Amplify reklam programını sarsabilir.

Reklamcılara 6 dakikalık bir reklam yaratmaları gerektiğini söylemek adeta engelli bir koşu. Tüm TV reklamcıları 30 dakikalık spotlara sahip. YouTube tarafından popülerleştirilen atla butonunu eklemek iki reklam modelinin ortasında buluşmak için iyi bir yol. YouTube atlanan reklamlar için reklamcılardan para almıyor. Twitter ise en azından 3 saniye görüntülenen reklamlar için para alıyor. Sosyal video reklam platformu Grabyo’nun CEO’su Gareth Capon “Mevcut online reklam envanterine bakın, daha fazla 15 saniyelik ve 30 saniyelik spotun mevcut olduğunu göreceksiniz. Bu durm Twitter’ın daha hızlı büyümesini sağlayacak” diyor. Bu ayrıca hızlı tıklanan platformda içeriklerin daha az doğal olacağı anlamına geliyor.

Twitter 2013 yılında Amplify’ı başlattığında kullanıcı deneyimine kısa reklamların daha iyi uyum sağlayacağını düşünmüştü. Laundry Service’in CEO’su Jason Stein ise konuyla ilgili şunları söylüyor: ” Twitter kendi reklam ağını, markaların, premium içeriklerin önüne videolar yerleştirmesini sağlayarak inşa etmeye çalışıyor. Kullanıcı deneyimini bozarak yayıncıların gelir elde etmesine ve reklamcıların daha fazla insana ulaşmasına yardımcı olma fikrini kabul ediyorlar. ”

Sıklıkla canlı etkinliklerden videolar ve büyük kültürel anları paylaşan Fox Sports, Fullscreen, Vox, TechCrunch, BuzzFeed and spor ligleri Amplify program ortakları arasında yer alıyor. Örneğin pre-roll video sayesinde ekstra sponsorlu dolar üreten The National Football League, oyun günün öne çıkan bölümlerini ve Academy Awards, Oscar kliplerini yayınlıyor. Kaynaklara göre, Twitter programın reklam alanından yüzde 30 alıyor ve yüzde 70’ini yaratıcılara veriyor. Bu anlaşma YouTube ve Facebook’ta mevcut olan anlaşmadan çok daha uygun. Cömert koşullar, sunulan video içeriğinde daha fazla kalite anlamına geliyor. Ve bazı ortaklar başarıyı burada gördüklerini ifade ediyor.

Fullscreen marka grup genel müdürü Pete Stein: “Zamanla karışımın en büyük parçası haline gelecek” diyor ve ekliyor: “Bu Twitter’ın büyümeye ve YouTube’taki yaratıcıları takiben hedef kitle ile birleşmeye devam edeceğini varsayıyor.” Hedef kitlenize Pre-Roll reklam hizmetlerini Fagus Media olarak sağladığımızı belirtmekte fayda var.

DEVAMINI OKU